Helaas ontkomt Dedein er niet aan om de contributie vanaf 1 januari te verhogen. De inflatie is erg hoog en dat heeft ook effect op de kosten van Dedein. Recent heeft de basketbalbond aangeven per 1 januari haar tarieven te verhogen. Gezien de huidige inflatie mag de bond haar tarieven verhogen met ruim 10%. Naar bezwaar van Dedein en veel andere basketbalverenigingen hebben ze het beperkt tot ongeveer 3%.

Met de contributieverhoging verwachten we dat Dedein in het lopende seizoen € 2.700,- verlies zal maken. Als bestuur kiezen we er bewust voor om de contributieverhoging beperkt te houden. Hierdoor willen basketbal voor iedereen betaalbaar houden. Gevolg is we dit seizoen interen op ons eigen vermogen. Na dit verlies heeft Dedein nog steeds een gezond eigen vermogen.

De leden die langer lid zijn kunnen zich waarschijnlijk herinneren dat eerder op de ALV gestemd diende te worden over de nieuwe contributie. Door nieuwe statuten is dit niet meer nodig zolang de verhoging lager is dan de huidige inflatie. Dit onderdeel van de nieuwe statuten is een eis van de basketbalbond. De bond vindt het verstandig als basketbalverenigingen de contributie gelijk laten stijgen met het inflatiecijfers. Als Dedein mogen we hiervan afwijken. Dat doen we met de huidige verhoging ook.

Nieuwe contributiebedragen per 1-1-2023

De leeftijd aan het begin van het seizoen bepaald het contributiebedrag.

Leeftijd

2x trainen competitie

1x trainen recreatief

2x trainen recreatief

Jonger dan 12 € 50,50 per kwartaal

n.v.t.

€ 45,- per kwartaal

Jonger dan 14 € 53,- per kwartaal n.v.t.

€ 45,- per kwartaal

Jonger dan 18

€ 63,50 per kwartaal n.v.t. € 45,- per kwartaal
18 en ouder € 79,50 per kwartaal € 45,- per kwartaal

€ 60,- per kwartaal

3×3 basketbal Nader te bepalen bij animo Nader te bepalen bij animo Nader te bepalen bij animo