Coronavirus

Beste leden en ouders/verzorgers,

Hopelijk gaat alles goed met jullie en jullie naasten.
Hierbij een update vanuit het bestuur van Dedein.

Trainingen tot 30 juni
Op dit moment zijn de trainingen van de U12 en de U16 buiten.
De trainingen voor de heren zijn nog niet gestart. Na een inventarisatie bleek hier geen behoefte aan. We kunnen ons dit goed voorstellen. Op 1,5 meter afstand is het toch anders basketballen.
De snelle start met de buitentraining voor de U12 is niet onopgemerkt gebleven. De Gelderlander, Montferland journaal en de Stem van Montferland hebben er over geschreven. Daarnaast hebben we van de Basketbalbond complimenten gehad dat we één van de eerste verenigingen waren die weer begonnen met trainen.
Dank aan alle vrijwilligers die hier aan bijgedragen hebben. Speciaal dank aan Floyd voor het beschikbaar stellen van de locatie.

Training vanaf 1 juli
Zoals jullie waarschijnlijk gehoord hebben is het vanaf 1 juli weer mogelijk om binnen te sporten (zonder 1,5 meter beperking op het veld). Zie ook voor meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport.
We hebben contact hierover gezocht met de gemeente. Ze geven aan binnenkort met een reactie te komen. Tot die tijd blijven de U12 en U16 buiten trainen.
Mocht het lukken dan zouden we de laatste 2/3 trainingen van het jaar in de zaal kunnen doen. Gezien de korte periode en de voorbereidingen aan de kant van de gemeente is er een reële kans dat dit niet meer gaat lukken. Er is bij de gemeente navraag gedaan of het wellicht mogelijk is langer door te trainen gezien de uitzonderlijke situatie. We gaan ons best doen maar de kans is aanwezig dat we dit seizoen eindigen zonder sport in de zaal.

Volgend seizoen
Vanaf volgend seizoen sporten we weer in de zaal. Ervan Uitgaande dat de maatregelen hetzelfde blijven.
We gaan volgend seizoen de competitie starten met een U12 en U18 team.
Ook gaan we starten met een 3×3 basketbalteam voor de heren. Hierdoor gaan we van 1 naar 3 competitie spelende teams.

Compensatie contributie
Vanuit de basketbalbond hebben we inmiddels een reactie dat ze niet voornemens zijn de contributie te verlagen. Ze overwegen wel een andere compensatie. Wat dit is konden ze nog niet zeggen.
De rijksoverheid heeft aangegeven dat verenigingen de zaalhuur kwijtgescholden krijgen. Op het moment dat de gemeente die naar ons bevestigd verrekenen we dit met de contributie.

#supportjelocals
Denk in deze Corona tijden ook aan onze sponsors.
Batterijlicht.nl
Bolderict
Displaycases.nl
Gunes – www.restaurantgunes.nl/
SIDN – www.sidn.nl

Clinics
Dit seizoen hebben we op diverse plekken clinics gegeven om de jeugd in Didam kennis te laten maken met Basketbal. Komend seizoen gaan we hiermee door.
De eerstvolgende clinic staat gepland op 22 juli. Tijdens een urban sportevent op het DVC terrein.

Tips of suggesties over hoe dingen beter kunnen? We horen het graag!

Met vriendelijke groet,
Basketbal bestuur Dedein

Fons Berns – Pr commissie
Aico Jansen – Ledenadministratie
Frank Jansen – Penningmeester
Pim Pastoors – Algemeen bestuurslid
Pim Sanders – Technische commissie & Wedstrijd secretariaat
Micha Volman – Secretariaat